Gården


Gården ligger i hjärtat av Skåne och är en ganska typisk skånsk växtodlingsgård. Vi brukar 170ha och äger 120ha. På gården finns ett stort boningshus på ca 280 kvm som är byggt under första delen av 1800-talet.

Vi bor själva i nedervåningen med 7 rum och kök.
På ovanvåningen hyr vi gärna ut rum till Dig!
 
Vi har 4 stora dubbelrum med TV - Mamsellens och Iris Hortensias rum med eget badrum. Isbergs och Farfars rum, med delat badrum. Alla rummen har gott om plats för extra bäddar.
Efter en god natts sömn serverar vi stor frukost i salen.
Familjen Frank kom hit 1943 från Anderslöv. Gården har tidigare haft många ägare. Fram till ca 1830 ägdes den av Greve Ducker på Ellinge och brukades av två arrendatorer. Kyrkoherden och riksdagsmannen Gustaf Bromé som varit informator på Ellinge köpte gården och när han flyttade hit 1848 hade han byggt eller byggt om boningshuset och anlagt parken.

Under 1880-talet ägdes gården av Baron Bror Emil Ehrensvärd som erhöll ekonomisk bistånd av sin svärfar textilfabrikanten Elsner i Malmö. P Mattsson köpte sedan gården och när han dog såldes den till agronom Wilhelm de Fine Licht. Och 1943 köpte Nils farfar Elof Frank Remmarlöv 10 och flyttade hit med sin fru Iris och 4 barn.

Topp